Ugen der gik hos Flyvemyrerne, uge 38 - 2017

Hygge i hytten.:

Stort tillykke til Maja S med lillesøster ”Klokkeblomst”. Tak for barselskage Heidi !

Mandag lavede vi små svampe af skind, dem skal vi bruge til vores ”efterårslandskab”. 

Vi har arbejdet i vores bøger og hørt mere om de nordiske guder.

Turer ud af huset.:

Tirsdag havde vi en skøn dag v. Fløjstrup. Nogle hjalp med at skære grøntsager til vores Tomat-/Peberfrugtsuppe, andre lavede skattekort og tro det eller ej, resten legede en leg med heste og hestetyve. Alle Pirater fik lavet et skattekort med brændte kanter og huller – sejt.

Af dyr fandt vi flere søde Frøer og Nynne fandt en dødende Guldsmed.

Torsdag var der teatertur til Højbjerg – ”Race Dogs” ! Først var der som titlen sagde, et hundevæddeløb. Historiens ”Helt” (en dansk/svensk gårdhund) vandt desværre ikke. Til gengæld mødte han en sød Fransk Bulldog-pige og de blev begge meget forelskede.

Men – Bulldog-moderen syntes bestemt ikke, det var et passende parti for hendes Bulldog-datter, så hun sendte vores Helt væk. Det var en lang og underholdende historie som endte godt. Moralen var – at selvom man er en dansk/svensk gårdhund og ikke ser ud som de andre hunde (Franske Bulldog’s), så kan man godt forelske sig på tværs af racer og leve i fred og fordragelighed.

Salomon var også en del af forestillingen - de manglede en sko som skulle kastes ”væk”, således at vores Helt, ganske som en normal hund, ville løbe efter den. Så Bulldog-moderen lånte/tog Salomons højre sko – og væk var den og vores Helt.

Fredag drog alle Piraterne ud på skattejagt. Der skulle vandres og svares på spørgsmål, læses kort, samles forskellige ting og sammen skulle Piraterne lave et Dødningehoved i sandet af natur-materialer.

Black Peet var kaptajn for den ene gruppe og kaptajn Sortskæg for den anden. Begge grupper kæmpede en brav kamp for at komme først til skatten. 10 skridt til højre – 24 skridt ligeud og 15 skridt til venstre – grave, grave, grave – halløj, der var kisten med skatten. Asger var så heldig at besidde en nøgle, som passede præcis i skattekistens nøglehul.

GULD, GULD, GULD i lange baner, Piraterne var vilde af glæde. Endelig efter 300 år blev skatten fundet !

Gymnastik.:

Igen Sørøverleg – op i Masten (ribben) -skibet brænder – spring i havet (stor madras) – svømme, svømme (løbe) til bådene (rullebrædderne) – sejle over havet til en ø (hulla-hop-ring).

En pirat af gangen – hjælpe hinanden – skubbe, skubbe – hente den næste, o.s.v. Efter 45 min. Var alle Pirater godt trætte, men – alle kom godt og sikkert i land !

Tak for endnu en sjov og dejlig uge,

​Frank, Marcus og Eva​