Ugen der gik hos Flyvemyrerne, uge 1 - 2018​

Hygge i hytten.:

Vi har traditionen tro tændt stjernekastere og hørt Nytårssangen. Alle har fortalt om Julegaver og fyrværkeri. Viggo havde et lille ”komfur” med i lommen, som ved nærmere eftersyn viste sig at være et ”kompas”.

Alle har lavet snefnug, som kommer op og hænge i det store vindue. Vi er også begyndt på et vinterlandskab.

For at træne Flyvemyrernes koncentration, læser vi hver dag en kort dyrefabel 2 gange, for så at bede børnene om at genfortælle den. Uha – det er svært.

Turer ud af huset.:

Torsdag tog vi til Hølken, hvor vi lavede et ”Munkespil” og sund bålmad, bestående af bl.a. Rød Peber, kartofler og Linser. Vi havde bøger om kroppen med, for i dag skulle vi snakke om skelettet. Tænk vi har 206 knogler i kroppen. Emily fortalte om de 2 gange hun brækkede benet – uf, vi håber ikke det sker igen.

Ved Hølken var der kæmpe søer efter regnen og vandet var dybere end Eva’s gummistøvler var høje.

Vi havde en del konflikter – det har vi ellers aldrig på tur – børnene skulle nok bare ”finde hinanden” igen efter ferien.

Fredag tog vi en dejlig vintertur i skoven – fandt kogler og snakkede om hvilke dyr, som havde spist af dem – vi fandt frem til, at det måtte være et Egern, som havde hygget sig der. Vi fik også talt om hvilke dyr, der går i vinter-hi/dvale og om hvorfor fuglene er så stille om vinteren.

Vi gik ”off-road”, klatrede over væltede træstammer og sprang over vandløb. Vi fandt også et skydetårn, som de mest klatresikre Flyvemyrer nåede toppen af.​​

Svømning.:

Onsdag var stadig skoleferie, så egentlig kunne MT ikke benytte svømmehallen – det havde vi heldigvis glemt, så den flinke bademester lod os benytte alle bassiner vi havde lyst til.

Emily sprang fra 3 meter vippen - hold da op for et spring. Vandrutsjebanen blev flittigt brugt og skibe og andet godt var i brug. 3’kvarter var vi i vandet, mens regnen og blæsten hærgede uden-for.​