Ugen der gik hos Flyvemyrerne, uge 1 - 2018

Hygge i hytten

Vi har traditionen tro tændt stjernekastere og hørt Nytårssangen. Alle har fortalt om Julegaver og fyrværkeri. Viggo havde et lille ”komfur” med i lommen, som ved nærmere eftersyn viste sig at være et ”kompas”.

Alle har lavet snefnug, som kommer op og hænge i det store vindue. Vi er også begyndt på et vinterlandskab.

For at træne Flyvemyrernes koncentration, læser vi hver dag en kort dyrefabel 2 gange, for så at bede børnene om at genfortælle den. Uha – det er svært.

Turer ud af huset

Torsdag tog vi til Hølken, hvor vi lavede et ”Munkespil” og sund bålmad, bestående af bl.a. Rød Peber, kartofler og Linser. Vi havde bøger om kroppen med, for i dag skulle vi snakke om skelettet. Tænk vi har 206 knogler i kroppen. Emily fortalte om de 2 gange hun brækkede benet – uf, vi håber ikke det sker igen.

Ved Hølken var der kæmpe søer efter regnen og vandet var dybere end Eva’s gummistøvler var høje.

Vi havde en del konflikter – det har vi ellers aldrig på tur – børnene skulle nok bare ”finde hinanden” igen efter ferien.

Fredag tog vi en dejlig vintertur i skoven – fandt kogler og snakkede om hvilke dyr, som havde spist af dem – vi fandt frem til, at det måtte være et Egern, som havde hygget sig der. Vi fik også talt om hvilke dyr, der går i vinter-hi/dvale og om hvorfor fuglene er så stille om vinteren.

Vi gik ”off-road”, klatrede over væltede træstammer og sprang over vandløb. Vi fandt også et skydetårn, som de mest klatresikre Flyvemyrer nåede toppen af.

Svømning

Onsdag var stadig skoleferie, så egentlig kunne MT ikke benytte svømmehallen – det havde vi heldigvis glemt, så den flinke bademester lod os benytte alle bassiner vi havde lyst til.

Emily sprang fra 3 meter vippen - hold da op for et spring. Vandrutsjebanen blev flittigt brugt og skibe og andet godt var i brug. 3’kvarter var vi i vandet, mens regnen og blæsten hærgede uden-for.

Myretuen - Ugen der gik

 

Tusind tak for den første dejlige uge i 2018.
Marcus og Eva


Myretuen Strandvejen 75 8300 Odder Tlf: 8654 3040 eller 6014 4325 myretuen_strandvejen_75@yahoo.dk

Programmeret og hosted af nordicweb